Oppslag fra pressen

Bluesfestivalen på Lillehammer er tilbake

12. desember 2017.

LaagenDelta Bluesklubb på Lillehammer lå nede noen år, men i løpet av 2017 har det igjen blitt stor aktivitet i klubben. I kjølvannet av den fornyede interessen for Bluesklubben har også Bluesfestivalen på Lillehammer gjenoppstått. Det er nå klart for Lillehammer Blues Weekend i Palmehelgen 23.-24. mars neste år. Blant artistene er Southside Johnny og Nikki Hill (bildet).

Det er opprettet et eventselskap som står som ansvarlig arrangør for Lillehammer Blues Weekend. Den nye festivalen har fått med seg flere ildsjeler og ressurspersoner i distriktet som har erfaring med festivaldrift. Ikke minst er det gjort avtale med hotellet der det har blitt arrangert så mange vellykkede festivaler tidligere - Scandic Lillehammer Hotell (tidligere Radisson SAS/Lillehammer Turisthotell). Hotellet har de siste årene blitt pusset helt opp, og femstår igjen som en stolthet for byen.

Det blir som tidligere år både konserter på flere scener i Scandic Lillehammer Hotel, i tillegg til at det blir arrangementer på klubber i byen på dagtid lørdag.

Det rapporteres fra festivalen om at det jobbes med mange interessante navn til programmet. Målet er i tillegg til å presentere publikumsfavoritter, å legge vekt på å gi publikum nye og spennende navn. Så langt er disse navnene bekreftet: Southside Johnny & The Ashbury Jukes (US), Nikki Hill Band (med Laura Chavez), Vincent Flatts Final Drive (UK), My Baby (HOL), Packrat’s Smokehouse (US), The Booze Bombs (GER) og Tove Bøygard.

Mer info om festivalen: www.lillehammerbluesweekend.com

Tekst: Rune Endal

 

Blueslegender i kø til Lillehammer

KOMMER: Rolf «Roffe» Wikstrøm er Svensk blues Gudfar. Han kommer til Lillehammer palmehelga.

Legendariske Southside Johnny & The Asbury Jukes – "The Godfather Of Jersey Sound" topper programmet da Lillehammer Blues Weekend gjenoppstår med full styrke ved inngangen til årets påskehøytid.

DEL

Etter 10 år uten Blues og Classic Rockfestival på Lillehammer har de tidligere arrangørene i samarbeid med selskapet Høylytt AS og Scandic Lillehammer Hotel, bestemt seg for å satse stort og massivt.  

Toppartister

Blant artistene finner vi foruten legendariske Southside Johnny & The Asbury Jukes, gode navn som Nikki Hill og Sass Jordan.

Nikki Hill har av mange blitt kronet som den nye Dronningen av Soul & Blues. Om Tina Turner og Little Richards hadde fått en datter så måtte det være Nikki Hil, l heter det i presentasjonen fra arrangørene. Energibomben fra South Carolina har sammen med mannen, gitarist Matt, skapt et monster av en artist som har besøkt mange av de største festivalene i Europa de siste par årene, skriver de på sine hjemmesider.

Derek Sharp og Sass Jordan

Canadiske Sass Jordan slo gjennom gjennom som artist i 1988 med debutalbumet "Tell Somebody", som ga henne flere hits i hjemlandet. Det store gjennombruddet internasjonalt kom i 1992 med albumet "Racine" som ble en millionselger.

I Lillehammer stiller hun med sin mangeårige låtskrivervenn Brian Tichy bak trommene, kjent fra band som Foreigner, Ozzy Osbourne, Whitesnake og Billy Idol. Med på lasset er også ektemannen Derek Sharp, vokalist og gitarist i The Guess Whoi.

Skal igjen på kartet

– Vi håper at nye og gamle venner av Lillehammerfestivalene vil finne tilbake til oss i palmehelga. Festivalen skal igjen på kartet som en av de mest spennende konseptfestivaler i Skandinavia. Mange etablerte navn på dagens musikkscener har gjennom årene gjort sitt første besøk til Norge og Skandinavia nettopp på festivalene på Scandic Lillehammer Hotel. Dette er noe vi skal fortsette med, og allerede i år vil det bli mange nye navn som blir å finne på Lillehammer sammen med etablerte stjerner, sier Tore Myrheim i Lillehammer Blues Weekend.

Punktert av finanskrisen

Han legger ikke skjul på at han synes det er utrolig morsomt endelig å kunne ønske New Jersey’s Southside Johnny & The Asbury Jukes velkommen til Lillehammer.

Bandet var på trappene for 10 år siden, men da sørget finanskrisen for at det ikke ble noe mer festival.

Sammen med Bruce Springsteen og Little Steven startet John Lyon, som han er født, det som i dag er kjent som The Jersey Sound, men der Bruce snudde mot Rock- soundet så ble John trofast mot røttene i R & B. Lilyhammers Little Steven har i alle år bidratt som låtskriver og produsent for bandet. Southside Johnny & The Asbury Jukes har alltid blitt sett på som et av de aller beste live band i verden uansett sjanger, forteller Myrheim.

Hjerte i festivalen

Han forteller at som tidligere er hotellet selve hjerte i arrangementet.

Tidspunktet er palmehelga, det vil si 23. og 24. mars, og opplegget er sydd over samme lest som før.

 

Det blir konserter i hotellets Lillehammerhall fredag og lørdag ettermiddag og kveld kombinert med klubb- og pubkonserter i Lillehammer sentrum på dagtid lørdag.

Disse kommer også til LIllehammer Bluesweeikend:

My Baby (HOL)

Packrat’s Smokehouse (US)

The Booze Bombs (GER)

Lincoln Durham (USA)

Hennessy Blues Band (NOR)

Rolf «Roffe» Wikstrøm (Swe)

Marius Lien Band (NOR)

Vincent Flatts Final Drive (UK)

Tove Bøygard

The Jelly Roll Men

Erik Harstad The Buzz Brothers  

Festivalprogrammet komplett til Lillehammer Blues Weekend

TINA SINGS THE BLUES: Soul-stemmen Tina Rustadstuen fra Vingriom, og bandet hennes, blir å høre under Lillehammer Blues
 Weekend i palmehelga.

TINA SINGS THE BLUES: Soul-stemmen Tina Rustadstuen fra Vingriom, og bandet hennes, blir å høre under Lillehammer Blues Weekend i palmehelga.

 
DEL

LILLEHAMMER: Arrangøren av Lillehammer Blues Weekend i palmehelgen fikk nylig på plass de to siste navnene på artistlista. Sør-Afrikanske Bonita i spissen for bandet BB & The Blues Shacks fra Tyskland. Lillehammers egen unge soulstemme Tina Rustadstuen kommer dessuten med sitt eget band.

Les også Blueslegender i kø

Tidligere er det kjent at artistlista består av Southside Johnny & The Asbury Jukes, Nikki Hill, Sass Jordan, My Baby, Packrat’s Smokehouse, The Booze Bombs Lincoln Durham, Hennessy Blues Band, Rolf «Roffe» Wikstrøm, Marius Lien Band, Vincent Flatts Final Drive, Tove Bøygard, The Jelly Roll Men, Erik Harstad og The Buzz Brothers.