• Southside Johnny & The Asbury Jukes (USA)

  Southside Johnny & The Asbury Jukes (US) Det er utrolig herlig og endelig kunne ønske New Jersey’s Southside Johnny & The Asbury Jukes velkommen til Lillehammer. Bandet var på trappene for 10 år siden, men da sørget finanskrisen for at det ikke ble noe mer festival på Lillehammer. Sammen med sine kamerater Bruce Springsteen og Little Steven startet John Lyon, som han er født, det som i dag er kjent som The Jersey Sound, men der Bruce snudde mot Rock- soundet så ble John trofast mot røttene i
  R & B. Lilyhammer-innbyggeren Little Steven har i alle år bidratt som låtskriver og produsent for bandet. I 1978 slapp bandet albumet «Hearts Of Stone» som det anerkjente musikkbladet RollingStone har plassert på listen som et av de 100 beste album gjennom tidene. Southside Johnny & The Asbury Jukes har alltid blitt sett på som et av de aller beste live band i verden uansett sjanger. John Bon Jovi sier selv at Southside Johnny er grunnen til at han ville bli vokalist. Vi kan garantere en konsert som kommer til å skrive seg inn i historien som en av de "Frakkeste" i Lillehammers konserthistorie. Her blir det fullt trøkk med blåserrekke og musikere i verdensklasse

 • Nikki Hill (USA)

  Nikki Hill (US) Hun har av mange blitt kronet som den nye Dronningen av Soul & Blues. Om Tina Turner og Little Richards hadde fått en datter så måtte det være Nikki Hill sier andre. Energibomben fra South Carolina har sammen med mannen, gitarist Matt, skapt et monster av en artist. Her vil det bli presentert Rock ‘n’ Roll, Soul og Blues fra øverste hylle. Bandet har besøkt mange av de største festivalene i Europa de siste par årene med stor suksess.

  Denne gangen stiller de for første gang i Norge med enda en godbit i bandet, avdøde Candye Kane sin gitarist Laura Chavez blir å se på scenen med Nikki Hill på Lillehammer.

 • Sass Jordan (CAN)

  SASS JORDAN: Canadisk super stjerne til Lillehammer Blues Weekend.

  I alle år har vi jaktet en av de aller fremste kvinnelige vokalister i verden.

  Britiskfødte Sass er født på lille juleaften i 1962 i Birmingham. Som ung jente flyttet hennes foreldre med barna til Montreal i Canada. Som ung jente begynte Sass og skrive låter. Etter hvert ble låtene bedre og bedre og hun leverte låter for andre artister som ble store hits i Canada.

  I 1988 slo hun igjennom som artist i Canada med debut albumet "Tell Somebody" som ga henne flere hits i hjemlandet. Hun ga også ut et coverversjon av den gamle R&B-låta "Rescue Me" som ble med på soundtracket til filmen "American Boyfriends".

  Det store gjennombruddet internasjonalt kom i 1992 med albumet "Racine" som ble en millionselger. I tillegg til flere hitsingler. Rosinen i pølsa ble duetten "Trust In Me" med med Joe Cocker i filmen "The Bodyguard". Dette albumet er verdens mest solgte soundtrack og verdens 5. mest solgte uansett sjanger.

  Suksessen åpnet mange ny dører for Sass: Film,TV-serier, musikalscenen og TV-show ble de nye arenaene for Sass. I 2002 fikk hun hovedrollen som Janis Joplin i musikalen "Love Janis".

  Film- og TV-serieroller ble det mye av og i 2003 ble hun hoveddommer i Canadisk IDOL, noe hun fortsatt holder på med.

  I Et land hvor vi elsker artister som Beth Hart og Dana Fuchs med flere er det nå så herlig og presentere en av de aller beste. Sass har mottatt en rekke priser for sin stemme, blant annet Canadas gjeveste pris Juno som mest lovende artist. 'en pris som andre canadiske artister som Alanis Morrisette, Alannah Myles og KD Lang har fått etter henne. Hun fikk prisen som beste kvinnelige artist i '90, '93 og i '95. Hun har delt scene og turnert med alle de store. Taylor Hawkins (en av verdens beste trommeslagere) i bandet Foo Fighters fikk sin første betalte jobb som tromme-slager i Sass Jordan sitt band og er en Stor fan av "Verdens beste kvinnelige rockevokalist" som han kaller henne.

  På grunn av hennes posisjon i Canada er det ikke ofte hun lenger turnerer utenfor Canada/ USA, men vi fikk ja på hennes 55-årsdag. Det er så utrolig at hun tar turen til Lillehammer Blues Weekend og om ryktene er sanne så stiller hun med sin mangeårige låtskrivervenn Brian Tichy bak trommene, kjent fra band som Foreigner, Ozzy Osbourne, Whitesnake og Billy Idol. Med på lasset er også ektemannen Derek Sharp, vokalist og gitarist i THE GUESS WHO.

  Folkens - det er bare å sette av Palmehelgen til et heftig møte med SASS JORDAN • My Baby (HOL)

  My Baby (HOL) Noen ganger dukker det opp et nytt band som bare har DET. Det Amsterdam-baserte MY BABY er et slikt band. Søskenparet Jost og Cato van Dyck har sammen med New Zealand-fødte Daniel (Da Freez) Johnston satt sammen et band som hollenderne de siste åra har trykket til sitt bryst. Her er det funky Blues og Roots blandet med World Music og det låter genialt og tøft. Bandet ble oppdaget av bassist Larry Graham fra Sly & The Family Stone. Bandet ble raskt en publikumsfavoritt i Benelux-landene. De har også fått åpnet øynene for Blues og Roots på yngre publikum på kontinentet. England er i ferd med å bli bergtatt etter at de ble sendt på turne på de Britiske øyer med Seasick Steve. Nå er det Norges tur til og møte My Baby. Bandet tar en pause fra studiojobbingen med albumet som skal hjelpe bandet til internasjonal suksess. Lillehammer blir bandets første besøk her på berget.

 • Packrat's Smokehouse (USA)

  Packrat’s Smokehouse (US) Fra New Smyrna Beach, Florida, dukket Packrat’s Smokehouse opp i 1989. Med den herlige vokalisten og munnspilleren Anthony «Packrat» Thompson i spissen har bandet blitt en Bluesklubbfavoritt i hjemstaten. For oss her i Europa er de fortsatt en nesten uoppdaget skatt. Med en herlig, nesten forførende stemme prakt og herlige låter, er vi sikre på at gutta med sin deilige Swamp Blues vil bli en ny favoritt på norske Blues- og festivalscener.

  Anthony "Packrat" Thompson- lead vocals, harmonica, percussion; Robert "Lightning Boy" Thomas- lead guitar, vocals; Kenny "The Wizard" Sly-bass guitar, vocals; Aaron "Pop" Watson-drums,vocals.

 • The Booze Bombs (GER)

  The Booze Bombs (GER) Tyske The Booze Bombs kan fort bli en publikumsfavoritt på årets festival. Bandets forkjærlighet til tidlig 50-tallet Rock 'n' Roll, Rockabilly og Blues brakte The Booze Bombs sammen for et par år tilbake. De er av de hotteste Rockabilly & Blues-bandene i Nordschwarzald-regionen samt Sør-Tyskland. De mikser Blues og Rock ‘n’ Roll fra de gylne dager til deres egen musikk av 2018. Når de utfører sine Bluesriff, brølende Rock 'n' Roll og vill autentisk Rockabilly da swinger det voldsomt. Bandet består av: Lucky Steve (gitar/vokal) Frank Martinez (bass) Rockin'Bende (trommer)

  Bandet kompletteres med den karismatiske italienske vokalisten Annie Leopardo. Hennes kraftige stemme vil garantert gi dere bakoversveis. Hennes vokalprestasjoner kan minne om Patsy Cline og Wanda Jackson. The Booze Bombs har vært på turné et par ganger i USA, Australia og Europa, og har utviklet en imponerende fanbase og det vil garantert bli mange nye etter Lillehammerbesøket.

 • Lincoln Durham (USA)

  Sjelden eller aldri har vi fått slike tilbakemeldinger fra våre kontakter og medhjelpere i USA når vi sjekker opp artister vi ønsker og presentere på Lillehammer Blues Weekend. Sensasjonell, enestående, sykt bra, vanvittig kult, et geni - ja, det har ikke manglet på godordene på Lincoln Durham

  Lincoln Durham (USA) Lincoln er født i Whitney, Texas, men han vokste opp i Itasca, Texas. Som 4-åring begynte han å spille fele. Som 10-åring ble han Texas-mester for ungdom på fele . Når vi vet hva fela betyr i musikkens USA og i staten Texas - ja, da skjønner du talentet er der.

  På High School ble fela byttet ut med el-gitaren og band som Nirvana ble den store inspirasjonen for Lincoln. Etter endt skole ble musikken lagt på hylla, men et møte med artisten Ray Wylie Hubbard fikk han til å returnere til musikken. Hubbard ble hans mentor og Lincoln gikk over til akustiske gitarer og slide gitar-stilen.

  I 2010 spilte Lincoln inn en EP med Hubbard som produsent. Det gikk likevel 2 år før debutalbumet "The Shovel vs The Howling Bones" ble spilt inn, også det med Hubbard som produsent. På albumet spiller Lincoln er rekke merkelige hjemmesnekrede instrumenter som f.eks. fuglebrett 😊, hekkesaks og oljekanner pluss sin 1929-modell Gibson H622 gitar.

  Stilmessig har Lincolns musikk blitt kalt for Southern Gothic, Psycho Blues mm. Inspirasjonen er uansett de gamle mestre som Son House og Mississippi Fred McDowell. mens galskapen og fandenivoldsken er hentet i Punken og artister som Nick Cave, Jack White og Tom Waits.

  Den utrolig talentfulle musikeren har utviklet dette til og bli verdens tøffeste en-mannsband der han på samme tid spiller på tre, fire instrumenter. Ryktene sier at han som oppvarmer for det fantastiske live-bandet Reverend Horton Heat spilte dem av scenen ved flere anledninger.

  Lincoln Durham er for oss på Lillehammer Blues Weekend en perfekt artist. Vi jakter nye, spennende og sultne artister som tør ta sjangeren det lille skrittet videre uten at man er i tvil om at dette er BLUES . Vi er 100 % sikre på at Lincoln i årene fremover vil bli en stor stjerne også her i Europa og vi gleder oss enormt som de første til og presentere han for det Skandinaviske Bluesfestivalpublikum.

  Dette blir Fett rett og slett 😊

 • Bonita & The Blues Shacks ( RSA & GER)

  Ganske mange kjenner det kjempepopulære Tyske bandet BB & The Blues Shacks. Bandet som har spilt seg mer og mer populær på festivaler og klubber over hele Europa de siste årene og har gjordt noen helt vanvittige oppvisninger. Med sin drivende up-tempo partyblues har de skaffsvært mange fans, og bandet er et klassisk eksempel på at de sammen er større enn summen av de enkelte enhetene. Denne gangen har de slått seg sammen den Sør Afrikanske R & B sangerinnen Bonita. Bonita er i sannheten et nytt og meget spennende bekjentskap, og samarbeidet mellom henne og bandet er som laget i himmelen. Hun synger seg inn i alles hjerter med sin stemmeprakt og utstråling og bandet spiller bedre enn noen gang. Her blir det garantert en herlig blanding av de hotteste rytmer og de mest smoothe soul og bluesballadene
  Revitalisert 50/60-talls soul, r&b og blues
  B.B. & The Blues Shacks har vært noe av det fineste og alltid fjellstøe og ekte innen blues fra Europa de siste to tiårene. I starten var de strikt på 40/50-talls jump blues og r&b, men de har vokst seg inn i tiden med dagens soul og blues-scene uten at de har mistet røttene sine. Det autentiske afro-amerikanske har alltid vært spikret i røttene på dette tyske bandet som aldri svikter sine fans.
  Nå har soul-sangerinnen Bonita, som var med B.B. & The Blues Shacks 2012-album Come Along, meldt seg på full-time med det tyske bandet. Sangeren som er født i Sør-Afrika har med seg en søtladet, innimellom kraftfull og ektefølt stemme som en litt sjenert Ann Peebles. Med noe egetskrevet materiale og mange fine låter av Bobby Darin, Leiber/Stoller/Leiber, Magic Sam og Barbara Lynn er du aldri i tvil om smaken til denne gjengen. Revitalisert 50/60-talls soul, r&b, blues og ikke så rent lite av popfølelsen fra den gang det ble laget hitlåter som «The Locomotion» med gledesspredende artister som Little Eva.
  Bonita & The Blues Shacks finner ikke opp kruttet på nytt, men de har utmerket smak og 20 års erfaring. Den europeiske spillegleden, som B.B. & The Blues Shacks alltid har hatt og delt med andre band som belgiske The Seatsniffers, blandes med de amerikanske røttene som leveres med samme autentiske nerve for klassisk r&b som navn som Kim Wilson og hans tidvise kumpaner som Nick Curran og Kid Ramos fra Fabulous Thunderbirds har levert sakene med. Bonita Niessens inntreden gir B.B. & The Blues Shacks større vitalitet og et bredere register.
  (Bluesnews, februar 24, 2016)
  - Bonita Niessen, vocal
  - Michael "maddy" Arlt, vocal og munnspill
  - Andreas Arlt, gitar og vocal
  - Henning Hauerken, contrabass og bassgitar
  - Fabian Fritz, piano og orgel
  - Andre Werkmeister, trommer og vokal

 • Rolf "Roffe" Wikström (SWE)

  Rolf "Roffe" Wikstrøm er Svensk Blues' Gudfar. Ekte Stockholmsgutt, født 5. april 1949 i Hammarby, oppdaget Bluesen på 60- tallet. Siden tidlig 70- tallet har han tilhørt den absolutte musikkeliten i Sverige. Hans gitarspill, røst og ikke minst herlige tekster på svensk har gjort han til en nasjonalskatt hos broderfolket.

  Roffe, som i tillegg til musikken, har fil.kand innen kulturgeografi samt nasjonaløkonomi og økonomisk historie, har gjennom årene utgitt over 20 album. Hans siste så langt kom i 2011 - "Istället For Tystnad" - fikk glimrende anmeldelser i hjemlandet og gikk inn høyt på listene i Sverige.

  Rolf jobber med en ny utgivelse og om vi ikke tar feil så skulle det bli den 27. om vi regner med samleplater m.m.

  Roffe har aldri vært redd for også å pensle inn på andre musikkformer en Blues. Han har også mottatt en rekke priser i Sverige. Han har fått Niels Ferlins Trubadurpris, Bellman-prisen og Cornelis Vreeswijk-stipendet. Med over 2000 konserter i beltet som live artist snakker vi om en tungvekter innen den Skandinaviske musikk- scenen. Når de store Bluesstjerner fra USA skulle turnere i Norden var Rolf og bandet ofte backingband så vi snakker om en som kan sin Blueshistorie.

  Rolf Wikström vil bli avslutningsartist på Hovedscenen under Lillehammer Blues Weekend og stiller med et kremlag med musikere med røtter i band som Ulf Lundell, Roxette, Lars Winnerbäck, Kim Larsen, Eva Dahlgren osv.

  Jo, det er lov og forvente seg en kongekonsert lørdag kveld med Rolf og bandet.

 • Marius Lien Band (NOR)

  Gjennom Laagendelta Blues klubbs Æfftas blues på Lørdager har Lillehammeringen fått en ny yndling . 18 årige Marius Lien. Unggutten trakterer gitaren og sjangeren som en ekte Bluesmann.

  Marius Lien og bandet er en trio fra Nes på Romerike, bestående av Marius Lien, (gitar, vokal), Rune Lien (bass) og Odd Arne Klungseth (trommer).

  Repertoaret består av Bluesmusikk, alt fra kjente Bluesslagere, skjulte Bluesskatter og en god neve egenkomponerte låter. Tidligere har Marius Lien Band spilt på scener som Nes bluesklubb, Vinger Blues og Rock Club, Eidsvoll Bluesklubb, Skedsmo Bluesklubb, LaagenDelta Bluesklubb, Herr Nilsen m.m. Marius Lien Band har en god kjemi på scenen med mye energi som smitter over på publikum. Marius Lien Band var også vinner av årets Bluesmaraton ved Skedsmo Bluesklubb. Vi vil utvide horisonten, nå ut til flere folk, og spre budskapet.

  «Ingen fare med bluesens framtid, i Nes, eller noen andre stand»
  -Amund Maarud

  «Book han, og hans band!»
  -Magnus Berg

  «Marius må være det største som har skjedd i norsk Bluesverden på lenge. Helt utrolig å oppleve en 18-åring som framfører Blues på denne måten»
  -LaagenDelta Bluesklubb

 • Blues For Barna (NOR)

  En barneforestilling om Blues

  Har spilt for over 40 000 elever!

  Blues For Barna har siden 2012 spredd Bluesens budskap for over 40 000 elever i regi av Rikskonsertene og den kulturelle skolesekken (DKS).

  De tre rutinerte musikerne Erik Harstad (Buzz Brothers), Håkon Høye (Honey Tones, Billy T-Band, Joakim Tinderholt) og Henrik Maarud (Amund Maarud, The Grand, Morudes), er av landets fremste Bluesmusikere.

  Forestillingen deres får strålende kritikker fra store og små.

  Forestillingen forteller om Bluesens historie fra slavetiden på bomulls-markene i USA, via Chicago Blues, Lillebjørn Nilsen og Bluesens inntog i rocken. Alle tekstene er på norsk og er i tilpasset barnetrinnet på grunn-skolen (1.-7. trinn). Forestillingen er interaktiv og fokuserer på deltakelse fra publikum. Barna får synge med, de lærer Call & Response og om blåtoner. Med låta “Skredderblues” lærer barna hvordan de kan dikte egne Blueslåter. Sammen med bandet lager de låter på sparket.

  Uttalelser om forestillingen:

  ”Blues for barna er en morsom og lærerik forestilling som straks bør bestilles av alle norske skoler…” - Tellef Øgrim, ballade.no (Les artikkel)

  “At disse er blant de beste i Norge til å spille blues, var det ingen tvil om. Vi storkoste oss! Vi fikk dessuten høre litt om Bluesens røtter, og elevene fikk være med å lage tekster til Blues-sanger, sier Kristin Håvarstein til Bluesnews.”

 • Vincent Flatts Final Drive (UK)

  Vincent Flatts Final Drive (UK) Siden 90-tallet har vi på Lillehammer prøvd å lokke bandet til byens Blues- og Rockfestivaler. I '99 skulle de besøke Lillehammer, men dessverre så ble det ikke noe av det. I 2002 var de klare for Romerike Blues & Roots og Lillehammer, men sykdom satte en stopper for det. Vincent Flatts Final Drive fra Birmingham i England har i alle år hatt et stempel som et fantastisk tøft live-band. Det hardtswingende Boogie & Southern Rock-bandet fikk mye oppmerksomhet for sitt debutalbum «Flatt Out», og selv amerikansk musikkpresse fikk øynene opp for Southern Rock fra England. Bandet turnerte USA 3 ganger og noe stort var på gang. Dessverre så har bandet gjennom årene opplevd en del indre problemer og til slutt ble det lagt på hylla. De seinere åra har bandet dukket opp igjen på klubber rundt Birmingham og selvfølgelig henger vi oss på. Bandet har takket ja til Lillehammer og endelig kan de gjøre sin debut på norsk jord, etter gjentatte forespørsler. Her blir det garantert fest og som et lite apropos: Bandets vokalist var i sin tid høyaktuell som erstatter for den avdøde Bon Scott i AC/DC, men måtte se den jobben gå til sin landsmann Brian Johnson, fra Newcastle-bandet Georgie.

 • Tove Bøygard (NOR)

  Tove Bøygard; - en musikalsk opplevelse som setter spor!

  Tove Bøygard er en singer/songwriter fra Ål i Hallingdal og en utpreget liveartist. Hennes meget sterke tilstedeværelse og formidlingsevne, akkompagneres av gnistrende gitarspill og munnspillsoloer. Hun er kjent for å ha et stort samfunnsengasjement som hun kommuniserer med sterke tekster og gode melodier.

  Tove har hatt et veldig aktivt spilleår og en vellykket festivalsommer, og hun overøses med lovord for sin musikk og liveopptreden. En konsert-opplevelse med Tove Bøygard setter sine spor hos tilhørerne.

  Dette skriver Bluesnews om konserten på Notodden Bluesfestival 2017:

  ”Og Tove Bøygard, – for en americana/ blues og singer-songwriter artist vi har fått i henne da hun fikk kjemperespons på Teledølen fredag. Med musikerne Eivind Kløverød, Jørun Bøgeberg og Freddy Holm, som alle er trollmenn på henholdsvis trommer, seksstrengs bass og alle mulige strengeinstrumenter har Norge endelig fått en artist i klassen med Lucinda Williams.”

  Dette er noen av de mange tilbakemeldingene konsertpublikummere har skrevet på Toves Facebook-side:

  «Takk for opplevelsen i går på Knarren! Du ryster i sjelen vår og setter oss i en annen tankeverden!»

  «En fantastisk artist med et stort og godt samfunnsengasjement for de aller svakeste i samfunnet vårt! Flott konsert i nydelige omgivelser».

  «Ny norsk favoritt etter helgens konserter, Tove Bøygard er amazing! Om du liker Kari Bremnes, Herborg Kråkevik, Siri Nilsen og andre dyktige norske damer vil du også elske Tove og hennes musikk».

  Tove gjør liveopptredener enten det er alene med gitarene eller med sitt faste band som består av noen av Norges fremste musikere; Freddy Holm på gitarer og fele, Jørun Bøgeberg på bass og Eivind Kløverød på trommer.

 • The Jelly Roll Men (NOR)

  I alle år har vi på Lillehammer Blues Weekend hatt et husband. De har stilt på Lobbyscenen og spilt sine sett i alle pauser på hovedscenen. Denne scenen er på mange måter hjerte i festivalen. Det er ofte her de største øyeblikk skjer med spontan jam med husband, lokale utøvere og store stjerner. I år er det Totningene i The Jelly Roll Men som får jobben som festivalens husband .
  The Jelly Roll Men spiller Old School, Low Down Blues - slik det er ment å spilles. Deres liveforestillinger er en komplett pakke! Den rette lyden, det riktige utseendet, holdningen og den rette følelsen! Bandet er et av de få som virkelig spiller de gamle greiene som dette. De fremfører gamle klassikere, og deres egne sanger er også i samme stil.

  Bandet spilte inn sitt nye album "Jelly Roll Shuffle" med den prisvinnende produsenten Little Victor og The Jelly Roll Men på Rhythm Bomb Records! Albumet kan du bestille på rhythmbomb.com. De har jobbet med både norske og internasjonale musikere på scenen, og The Jelly Roll Men får stor oppmerksomhet i disse dager.

  Dette er ekte vare, og de er på oppdrag for å sikre at den nesten glemte kunsten å spille tradisjonell blues overlever.

 • Erik Harstad & The Buzz Brothers (NOR)

  Erik Harstad har i over 20 år gjort seg bemerket som en av Norges fremste Bluesgitarister. Både som soloartist og med band som Buzz Brothers, Male Bluesband og Larsens Last Chance har han gjestet mange av landets Bluesklubber og festivaler og alltid gitt publikum full valuta for pengene. Erik spiller med en enorm intensitet og legger sjelen i hver eneste tone han lokker frem fra gitaren.
  En konsert med Erik Harstad blir aldri kjedelig og det er bare å glede seg til en ettermiddag med mye variert Blues og Rock!

 • Hennessy Blues Band (NOR)

  Hennessy Blues Band er tilbake!

  Bandet ble lagt på is for noen år mens noen av gutta dro i gang med Rockabilly-bandet The Tone Up Gang. Høsten 2017 hadde gutta en liten sosial sammenkomst i det gamle øvingslokalet. Der fant man fort ut at det var veldig moro å spille sammen igjen pluss at det det fortsatt svingte ganske så heftig av bandet.

  Gutta ble fort enige om og sette i gang igjen, men de ønsket også å fremstå i en litt ny innpakning. Bandet økte besetningen ytterligere. Martin Wangen og Thomas Nygård har nå kommet inn i bandet, henholsvis på piano og saksofon. Dette har gitt en ny dimensjon til bandet.

  Martin Wangen er en ung fyr med et unikt talent for musikk. Skal love at det swinger når han drar i vei med skikkelig Boogie Woogie på pianoet sitt.

  Thomas Nygård er også et kupp for oss. Med et helt utrolig gehør og sin erfaring fra storband, er han og Martin med å skape et helt nytt sound for oss.

  Med disse to med på laget, får vi gjort noe vi har ønsket lenge. Nemlig pensle oss inn mot Jump og Swing.

  "Skal love dere at dette swinger" er tilbake-meldingen fra bandet. Vi gleder oss til og presentere Nye Hennessy Blues Band for vårt publikum.

 • Tina Rustadstuen Band (NOR)

  Tina Rustadstuen er en ung Lillehammerjente som allerede i flere år har gjort seg bemerket i byen med sin suverene stemmeprakt og scenepersonlighet. Pur ung dukket hun opp på Ungdommens kultur-mønstring og siden da har hun gjort seg bemerket gjennom Døla Jazz og Sommerkonserten i Søndre Park mm. Under LaagenDelta BluesKlubb sitt 40-årsjubileum i jula stilte hun med et lag erfarne Bluesmusikere fra distriktet som backing. Det ryktes at ikke et øye var tørt etter Tinas opptreden. Det var aldri tvil i festivalens tro om at denne jenta måtte presenteres for vårt publikum under Lillehammer Blues Weekend. Gjør dere klare til en ung artist som dere garantert vil huske i lang tid. Huskes vil også Tinas band bli :) Her stiller en gjeng med kremmusikere fra Lillehammer og Gjøvik-området. Gutter som vil synes under Festivalen i ulike rolle både på og utenfor scenen :)

  Gutta bak Tina Rustadstuen er:

  Per Johansen - bass
  Kai Evenstuen - trommer
  Tore Myrheim - munnspill
  Stein Berg - gitar og kapellmester

 • Konferansier Lillehammer Blues Weekend: ERIC MALLING

  Lillehammer Blues Weekend 2018 sin Konferansier er en kjent herre i miljøet.

  Eric Malling har siden begynnelsen av 90-tallet vært en av miljøets største ildsjeler og pådrivere. Han er opprinnelig fra Kongsvinger, men har hele denne tiden vært forankret i Bluesmiljøet i Oslo. Han var svært sentral i ny oppstartingen av Oslo Bluesklubb i 1994, der han også de påfølgende årene var leder. Han var også en av de mest sentrale personene i forberedelsene og senere i opprettelsen av Norsk Bluesunion i 1997. I tillegg var han den første som lanserte tanken om å utvide Oslo Bluesklubbs medlemsblad BluesNews til å bli et landsdekkende organ for Bluesunionen. I 1996 startet han sin egen blueslabel, Blue Mood, i utgangspunktet for å gi muligheten til stortalenet og kameraten Vidar Busk til å gi ut plate.

  Etterhvert har Malling og Blue Mood gitt den samme muligheten til en rekke navn i Bluesmiljøet, og har nå gitt ut flere norske Bluesplater enn noen annen enkeltperson her i landet. Eric har også fått Notodden Blues Festivals ærespris for sin innsats for Bluesen.

 • Lumberjack rebels (Nor)

  Klare for Blues på Byen .Er
  Lumberjack Rebels er ett relativt nytt band som oppsto vinteren 2017.
  Bandet består av erfarne karer som har mange års erfaring fra andre band. Bandet sitt formål er å spille Rockabilly og Country på en måte vi liker.
  bandet har i front Martin Kjærnet på gitar og vokal,Martin er bandet yngste medlem men har mange år på baken i band sammenheng fra Bullet Proof.
  på Kontrabass finner vi Tom Erik Sveum.Tom Erik har over 20 års erfaring fra band i diversje sjangere. Han spiller også Bullet Proof sammen med Martin.
  på Trommer har vi Tor Andreas Roseth. Tor andreas har spillt trommer i mange år og spiller også i bandet Hank Sundown.
  bandets formål er å spille en miks av rockabilly og Country det lukter svidd av. Det vil etter hvert bli lagt vekt på mest egene låter og tekster.
  dette året 2017 har vi hvert så heldige att vi har hvert ett av bandene i den Norske tv serien Norske Rednecks,Det har blitt filmet mye av oss der og en egen musikk video er under prduksjon.
  Vi har laget en egen låt til Tv Serien som heter Redneck Home og kommer til å bli vist i sessong 3 på Norske Redneck. Vi er en allsisdig trio som gir alt på scena og er flinke til å skape liv. Ikke nøl med å booke dette bandet på festen,pub.lag og festival vis du vil han konsertopplevelse med fart,krutt og kvalitet.

 • Hamar Blues Band

  Klare for Blues på byen .

  Hamar Blues band er et av de Blues band fra Mjøs området som har holdt det gående lengst . Mer info Kommer

 • Rumbel Bunch (Nor)

  Klare for Blues på byen

  Gutta i Rumble Bunch er en blanding av ung og eldre fra byens bandmiljø som har møttes i et av byens nyeste band prosjekter

 • Vibro Kings (Nor)

  Klare for Blues på Byen

  Vibro Kings er Jørn Kjoneruds blues og rock prosjekt. Etter mange år i diverse bluesband og prosjekter er tiden inne for å gjøre et tribute prosjekt til legendene som har inspirert mest opp gjennom årene. Her vil du høre låter av artister som BB King, Buddy Guy, Gary Moore, Albert King, ZZ-Top, Jimmy Hendrix, Muddy Waters, Robert Johnsen, Johnny Cash med flere. Det blir blandet med egenproduserte låter fra de tre albumene Vibro Kings har gitt ut.
  Bandet består i dag av Jørn Kjonerud på gitar og vokal, Tom Arne Fossheim på Trommer, og Tom Arne Olsen på bass og vokal. Alle tre er musikere med en lang cv og som de fleste har hørt eller sett i en eller annen anledning.

  Vibro Kings har tidligere gitt ut tre album. Debutplata ”55” ble spilt inn i England i mars 2004 og sluppet til strålende kritikker samme år. Utgivelsen av plata ”Dedication” i 2007 etablerte bandet på den norske blues scenen. Inspirasjonen til platen er hentet fra en studietur som Jørn hadde til Mississippi i USA og bluesrøttene der. Turen ble vist som TV serien ”Calling Elvis” på TV innlandet høsten 2007. Med på platen er blant annet Lars Christian Narum fra Hellbillies på tangenter. Det siste albumet Backfire kom i 2011 og var preget av bandets 50 talls influenser.

 • Slidehand & Symphony

  SLIDEHAND & SYMPHONY.
  Slidehand & Symphony, er bluesduoen Iren Kristiansen og Christer Lund fra Fredrikstad
  Iren Kristiansen er en spennende vokalist fra Østfold, med bred erfaring fra soul og jazz.
  Christer Lund med røtter fra Snertingdal spiller akustisk blues med hovedtyngde på slide gitar.En rungende slide gitar med tykke strenger og en silkemyk stemme, vil gi en uforglemmelig musikalsk opplevelse.

 • Peau de Peche (Nor)

  Peau de Pêche (På dø Per’s) er et av de mest seigliva band i Hamar-området, og i sitt øvingslokale i Brumunddal jobber de jevnt og trutt med å skru sammen sitt unike sound og å vedlikeholde det tette samspillet.

  Henning Hansen (vokal)

  Øystein Solberg (gitar)

  Roy Engebakken (gitar)

  Trond Frydenlund (bass/vokal)

  Arnfinn Melby (munnspill/vokal)

  Kjell Birklund (trommer)

  samt det nye medlemmet i bandet, Kjetil Høilund (keyboard) henter sin inspirasjon fra egne helter på 60- og 70-tallet.

  Dette kommer klart til uttrykk gjennom deres valg av klassiske låter innen sjangeren blå rock, og ikke minst når bandet leverer eget materiale.

  De av oss som er gamle nok, vil muligens huske at noe av det hotteste man kunne ikle seg på sekstitallet, var ”peau de pêche-jakke”. Den så ut som semska skinn, men var tekstil fra ende til annen.

  Vi vet ikke om bandet har noen spesiell mening med å bruke dette navnet, men vi som har sett og hørt dem live flere ganger, kan slå fast at om jakka er ”feik”, så er i alle fall spillegleden og feelingen ekte! • Rusty Flames (NOR)

  Rusty Flames fra Biri Leverer Rock,n roll og de serverer sin meny under Blues på byen Lørdag 24 mars .Medlemmer er Terje Maudal, Jostein Komperud, Trond Rønningsveen og Olav Kalløkkebakken. MVH Jostein

Nikki Hill Band (US). Dynamitt på vei til Lillehammer

Multitalentet Lincoln Durham blir en garantert åpenbaring på Lillehammer i Palmehelgen